Община Ловеч продължава да помага с  финансови средства гражданите от

...
Община Ловеч продължава да помага с  финансови средства гражданите от
Коментари Харесай

Община Ловеч продължава да помага с финансови средства гражданите от Украйна

Община Ловеч продължава да оказва помощ с  финансови средства жителите от Украйна, които са настанени в града. На 12 май 2022 година за повторно бяха раздадени средства – този път 1750 лева

Това стана, откакто комисията, назначена със заповед на кмета,  прегледа и утвърди отпущането на средства по седем заявки на бежанци.

Сред тях са и Петро и Мария Зубку (на снимката), които се грижат за две деца. Парите отиват най-вече за изхранване, показа Мария.

Кандидатите за помощ би трябвало да дават отговор на изискването да не са настанени в хотели или къщи за посетители и да имат не по-малко от 10 дни престой в Ловеч.

В новия лист са седем индивида, в това число и децата. Изплащат се по 250 лв. на член от семейство. Това са средства, събрани по банковата сметка на общината за набиране на средства в помощ на потърпевшите от войната в Украйна. Средствата са постъпили основно посредством съдействието на Патрик Мусе от фондация „ Доверие – България “.

Припомняме, че Община Ловеч на 27 април т. година към този момент разпредели едни средства за жители от Украйна. Банковата сметка за помощи е в Първа капиталова банка (ПИБ).

IBAN: BG25FINV91508416731095

BIC: FINVBGSF

КОД ЗА ПЛАЩАНЕ: 44 51 00

Задължително е да се написа основанието: За потърпевшите от спора в Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР